LA TRANSOLEXINE 2007 Nederlandse versie

FEEST VAN DE VELOSOLEX

En voila, deze 15de verjaardag, waar iedereen zo naar uitkeek is ook deze keer weer in een vrolijke stemming verlopen.

 

Zoals aangekondigd, was de thuisbasis van de bijeenkomst gebaseerd in het “Parc des Expositions” te Saint-Nazaire.

 

Zaterdag, vanaf 15u werden volgende animaties voorgesteld: hindernissenkoers, traagheidskoers, een tentoonstelling van Solexen en dit alles voorzien van muziek.

 

Rond 17u liet het eredéfilé door het stadscentrum aan enkelen toe de laatste méchanische détails van hun Solex te regelen, alvorens het op een houtvuur gebraden varken, soldaat te maken.

 

Zondagmorgen, in de mist, na een welgekome koffie met brioche, vertrokken de 140 deelnemers voor “Brière-tochtje” van 59 km . 

 

In de namiddag, na een welverdiende picnic, hernamen de gebetenen van de aandrijfrol hun Solex voor een tweede parcours van 45 km. Deze keer langs onze kust en nagelegen dorpjes, waar de zon hen eindelijk tegemoet kwam. 

 

Terug in het “Parc des Expositions”, wisselden de Solexisten hun ervaringen uit rond het glaasje van de vriendschap.

 

Het resultaat van de tombola trok eveneens veel aandacht. De gelukkige winnaar van het eerste verrassingslot, een fervent aanhanger van de sleutels 9 en 14, zag zich namelijk een Solex in zelfbouwkit overhandigd worden.

 

En zo eindigde dit feest van de VeloSolex in een sfeer van gezelligheid en goed humeur.

 

Een enorme Dank u wel aan onze vrienden en metgezellen de motorijders, die gedurende deze dag het aspect veiligheid op zich namen. En niet te vergeten onze hartelijke groeten en chapeau aan de organisatoren en vrijwilligers van het “Maison de quartier de Méan-Penhoët”.

 

Klik hier voor de foto's

 

 

 

 

 

 


mesure audience

Créer un site gratuit avec e-monsite - Signaler un contenu illicite sur ce site

×